Välkommen till Worldvillage.se

Det är jag, Gabriella från Malmö, som håller i trådarna för denna blogg. Men jag vill att även du ska vara delaktig. Som jag beskrivit tidigare drivs den här bloggen i andan av World Village of Women Sports, WVWS, som skulle bli ett internationellt idrottsvetenskapligt center med fokus på kvinnors idrott och hälsa i samarbete med högskolan i Malmö. Projektet lades ner på lite otydliga grunder i slutet av 2013 men tanken är att en gång starta upp något liknande igen. Det är min dröm och mitt stora mål i livet just nu. Massor av pengar har redan satsats på att forska, minst 40 miljoner har lagts ner i olika forskningsprojekt kring på bristen av jämställdhet inom idrotten och kvinnors idrott och hälsa. Min tanke med bloggen är att belysa de här viktiga ämnena. Jämställdheten inom sportens värld ligger faktiskt efter jämställdheten på ”vanliga” arbetsplatser och i övriga samhället.

Jag kommer att försöka få tag på, och kanske samarbeta med, de förra ägarna till WVWS, Kent Widding Persson och Dan Olofsson på Midroc Property Developement, för att se om vi kan få loss forskningsmaterial och publicera här. Jag kommer också försöka få fatt på bolagets VD, Malin Eggertz Forsmark för att få henne att eventuellt skriva något blogginlägg eller bistå med uppslag och idéer. Det skulle vara underbart. Hoppas också att DU engagerar dig, skriver kommentarer och delar inlägg. Tillsammans kan vi blåsa liv i World Village of Women Sports igen och ta upp bollen där den kastades.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *