Ta in en hemlös i vinter!

Jag måste bara tipsa er om Frälsningsarméns vackra bilder på hemlösa. Det är den brittiske fotografen Lee Jeffries som har tagit bilderna. Han började ta bilder på hemlösa efter ett slumpartat möte med en hemlös flicka i London, och sedan dess har han vunnit en rad prestigefyllda priser för sina starka och uttrycksfulla bilder. Nu har han alltså i samarbete med Frälsningsarmén tagit bilder på hemlösa i Sverige och dessa porträtt kan man beställa på Frälsningsarméns sajt. Överskottet går till deras arbete för hemlösa. Lee Jeffries hoppas att hans bilder kan uppmärksamma Frälsningsarméns hedersamma arbete och samtidigt hjälpa fler hemlösa i Sverige att få en bättre tillvaro.

I en mätning från 2011 rapporterades att omkring 34 000 personer var hemlösa eller utestängda från den ordinarie bostadsmarknaden. Det är alltså inte 34 000 personer som bor på gatan utan det finns olika typer av hemlöshet (här kan man läsa mer om det: http://www.fralsningsarmen.se/Verksamhet/Socialt-arbete/Hemloshet-och-boenden/), men det är fortfarande 34 000 personer för mycket. Frälsningsarmén hjälper till med härbärgen, akutboenden och stödboenden, men också med kläder, matkassar, stödsamtal och liknande. Hjälpen behövs, med andra ord, och genom att köpa en av de här snygga tavlorna så får man vacker konst och på köpet så gör man en god gärning. Hur bra som helst ju! Och vill man inte ha en tavla så går det förstås lika bra att bara skänka en slant också.

Att vara hemlös är förstås aldrig att föredra men om man fick välja skulle man nog hellre vara det på sommaren än på vintern. Tänk er själva hur det skulle vara att inte ha ett hem, att inte kunna gå in och värma sig när minusgraderna kryper neråt. Har man tur får man en sovplats någonstans inomhus, har man otur får man kanske sova under en bro. Det är lätt att tro att vi inte har problem med hemlöshet i någon större utsträckning i Sverige – men 34 000 talar sitt tydliga språk. Så se till att dra ditt strå till stacken, kanske genom att ta in en hemlös i vinter i form av en snygg tavla. Det ska i alla fall jag göra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.