Just do it yourself!

Ni vet vad som händer när man stannar på Youtube för länge. Till slut hamnar man på videos man aldrig tänkt sig, videos man inte ens hade en aning om fanns. Ibland videos som är väldigt, ”vad var det jag just såg…”, ibland bara videos som visar att det finns videos på Youtube för alla! Den vida jag hamnade hos förra veckan hör till det senare, en tutorial-video för hur man kan göra öljettgardiner utan att behöva sy (fast videon poängterar att man lika gärna kan sy med samma metod, om man vill). Inte så spännande tror ni kanske? Well… smaken är som baken och jag tycker om sådana här väldigt specialiserade videor. Så därför tänker jag dela den med er nu!

Visst är det kul med folk som håller på att pyssla? Själv blev jag riktigt inspirerad av videon och tänkte att jag skulle försöka mig på det där själv. Nya gardiner som jag gjort själv vore rätt så coolt. Även om jag inte pysslar så mycket så har jag alltid kul när jag väl kommer mig för att göra det. Dessutom såg det inte så svårt ut, så även jag borde klara av att göra det. Det är nog annars skälet till att jag inte håller på och gör mina egna gardiner och liknande, jag tror mig inte om att vara speciellt bra på det.

Så! det första jag behövde göra var att hitta ett tyg som passar mig. Lättare sagt än gjort eftersom jag kan vara lite kräsen av mig. Eller, det är lätt att göra mig till lags; jag kommer alltid säga ja till det bästa. Hos Textilgallerian hittade jag en stor mängd mönstrade tyger som passar för gardiner, och en massa enfärgade också. Det blev nästan lite för många och jag kollade runt jag vet inte hur länge. Det blev heller inte lättare med tiden utan jag lade till fler och fler favoriter.

Men sedan som kom en lösning, av misstag. Jag gick till deras sektion för färdiga gardiner, http://www.textilgallerian.se/gardiner/ och klickade på ”öljettlängder”. Det fanns bara två öljettlängder där och på andra sidan såg jag ”Gardin Mira med öljetter136x290 beige” och visste att det var den jag ville ha. Då det är ett exklusivt tyg och rätt dyrt så vågade jag mig inte på att köpa bara tyget för att försöka göra öljetterna själv, utan köpte den färg. Kvinna är väl inte sämre än att kvinna kan ändra sig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *