En ny favorit i köket

Jag måste bara berätta om mitt senaste inköp. Det är en galet snygg vattenkokare i glas och jag bara älskar den! Det är alltså genomskinligt glas så att man ser vattnet inuti, och dessutom lyser den blått när man slår på den. Hur coolt som helst! Jag har faktiskt aldrig sett en vattenkokare i glas förut, och inte heller en som lyser. Det känns väldigt ”futuristiskt” men samtidigt har den liksom en skön retrostil också så att det inte heller blir för modernt. Lite svårt att förklara, så kolla på den här filmen istället.

Jag beställde min vattenkokare från en sajt som heter Bagaren och Kocken då jag hade fått ett presentkort där när jag fyllde år. Mycket nöjd med sidan och med köpet! Och väldigt nöjd med vattenkokaren förstås. Den är som en inredningsdetalj och en praktisk pryl i ett och jag tror att jag kokar mer tevatten nu för tiden bara för att få se den in action. Speciellt på kvällen när det är mörkt är det så himla snyggt med det blå ljuset som lyser upp det bubblande vattnet. Så det blir mycket tedrickande nu, men det gör ju inget med tanke på att jag älskar te.

En annan ny favorit
Presentkortet räckte till lite mer än en vattenkokare så jag passade på att beställa några andra grejer också, som en citruspress, en visp och faktiskt ett nytt förkläde. Jag brukar sällan ha förkläde på mig när jag lagar mat, och jag blir alltid lika irriterad när det skvätter från stekpannan eller när jag spiller på mig. Förkläden associerar jag mest med bakning, men i ärlighetens namn använder jag sällan förkläde när jag bakar heller. Men nu har jag köpt ett nytt förkläde och nu har jag bestämt mig för att jag ska använda det både när jag bakar och när jag lagar mat. För varför ska man egentligen hålla på och akta sig och vara försiktig eller bli arg för att man får någonting på sig när man så enkelt kan sätta på sig ett förkläde och slippa oroa sig!

Det är ju alltid mycket roligare att göra något när man har de rätta redskapen. Ingen ställer sig ju till exempel och målar väggarna i samma kläder som man ska gå till jobbet i. Nej, då har man speciella målarkläder så att man ska slippa bry sig om att det stänker. Då kan man slappna av och ha kul istället för att akta sig. Det är precis samma sak med mat – när man kan slappna av och inte behöver bry sig om att mjölet yr eller att smöret skvätter ur pannan så är det mycket roligare att laga. Och så är det ju så smidigt att kunna torka av händerna på förklädet också. Så nu blir det förkläde för hela slanten i mitt kök!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *