Äntligen kan jag sova igen!

Jag vet egentligen inte riktigt när de började, mina sömnproblem. Jag har haft svårt att sova på nätterna under flera, flera år. Eller rättare sagt så somnar jag som en stock på kvällen men vaknar upp säkert fem-tio gånger under natten. Jag har haft stickningar i armar och ben, huvudvärk, ont i ryggen, bortdomnade lemmar… Iband har jag fått resa mig upp och stretsha eller ”knäcka till” ryggen. När jag har legat på rygg har det gått hyfsat bra men sidan eller magen går inte alls.

Först trodde jag att jag tränade för mycket och stretchade för dåligt. Jag började gå på idrottsmassage och hos kiropraktor och köpte även nya dyra skor. Det hjälpte inte.

Sedan trodde jag att min sambo och jag låg för tätt ihop och tyngde ner sängen, så vi började ligga med en meters mellanrum för att de om det hjälpte. Det hjälpte inte.

Jag har gått till doktorn och kollat upp om någon nerv kanske ligger i kläm och om jag har migrän, men det är uteslutet enligt honom. Däremot började jag ta en ipren och dricka avslappnande te på kvällen. Det hjälpte inte heller.

Men nu!!! Nu har jag löst problemet och det var enklare än jag vågat drömma om, hehe… Min säng var nämligen alldeles för mjuk för mig. Jag låg i princip som en ostbåge. Axlarna och höfterna tyngde ner madrassen utan att få stöd för midja och ben. Jag hade faktiskt en kompis hemma som säljer sängar och som kikade på om det kunde vara den som orsakat alla mina problem. Jag kan tala om att, efter en sömnlös natt är man inte så pigg att träna småttingar…

Sedan jag köpte ny säng har mitt liv förbättrats från 99% till 110% bra. Går det ens? Hur som helst så sover jag som ett litet barn från tio på kvällen till sex på morgonen i min kontinentalsäng på Inside Möbler. Jag måste ge dem lite reklam! Om du är rädd om dig, gå in på Inside Möbler.

mariedal säng
Sängen. Bild: Insidemobler.se
Vi köpte en Mariedalsäng. Den var lite dyrare men kändes mest värd pengarna, när man ändå skulle göra en investering i sin hälsa. Den har träram, bonell/pocket-fjädrar, ett lager med skum och överst en 8 cm hög bäddmadrass i latex. Skrev upp det på en lapp och provlåg en liknande säng i ett annat varuhus för att se om den passade mig.

På hemsidan kunde man beställa gratis tygprover, det finns ett stort utbud om man jämför med andra sidor med sängar som jag har jämfört med. Jag fick proverna på bara några dagar och det var så himla mycket lättare att se i rummet man ska ha sängen om färgen man har tänkt sig, passar. Jag valde i alla fall ett beige tyg med lite läder i. Sen beställde jag gavel i samma tag och nackkuddar i samma färg men i ett mjukare tyg. Det blev så himla snyggt!

Inom en månad hade jag den hemma, fri leverans, monterad och färdig. Bädda fick vi göra själv dock. Zzzzzzzzz

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *